Jelle Schouwstra

7 plugin aanbevelingen voor WordPress projecten

WordPress is een populair content management systeem dat door miljoenen website-eigenaren over de hele wereld wordt gebruikt. Het is gratis, aanpasbaar en gebruiksvriendelijk. Een van de beste dingen van WordPress is de flexibiliteit, waardoor gebruikers verschillende plugins kunnen toevoegen die de functionaliteit van hun website verbeteren. Met meer dan 58.000 beschikbare plugins in de WordPress-repository kan het echter overweldigend zijn om de juiste te kiezen.

De juiste combinatie van plugins kan de functionaliteit van je website aanzienlijk verbeteren en de workflow vereenvoudigen. Hieronder vind je een lijst met 7 aanbevolen plugins voor je WordPress-website.

Index

1. Elementor Pro

Elementor Pro is een premium plugin voor WordPress die veel extra functies biedt ten opzichte van de gratis versie. Met Elementor Pro kun jij aangepaste thema’s bouwen en jouw website visueel aanpassen zonder enige programmeerkennis. Het biedt ook geavanceerde widgets, integraties met populaire e-mailmarketingdiensten en een WooCommerce Builder. Wat Elementor Pro zo geweldig maakt, is de drag-and-drop-interface waarmee jij jouw website kunt bouwen en ontwerpen zonder dat jij code hoeft te schrijven. Je kunt eenvoudigweg kiezen uit de vele kant-en-klare sjablonen en widgets die beschikbaar zijn en deze aanpassen aan jouw behoeften. Elementor Pro biedt ook responsief ontwerp, dus jouw website ziet er goed uit op alle apparaten. Het is een must-have plugin voor iedereen die zijn WordPress-website wil verbeteren en meer controle wil hebben over het ontwerp.
Elementor logo

2. Akismet Anti-Spam

Waneer je een WordPress-website hebt, is het laatste waar jij je zorgen over wilt maken spamreacties. Het handmatig controleren van elke reactie kan enorm tijdrovend zijn, vooral als jouw website veel verkeer heeft. Gelukkig is er Akismet Anti-Spam, een gratis plugin die automatisch spamreacties op jouw website filtert en blokkeert. Het is een van de meest populaire anti-spam plugins die beschikbaar zijn en wordt standaard meegeleverd met elke WordPress-installatie. Akismet maakt gebruik van machine learning-algoritmen om te bepalen welke reacties spam zijn en welke niet. Het filtert automatisch alle reacties en stuurt de verdachte reacties naar de spammap. Jij kunt de spammap handmatig bekijken om er zeker van te zijn dat er geen legitieme reacties in zijn terechtgekomen. Akismet is een onmisbare plugin voor elke WordPress-website die spamreacties wil voorkomen en de veiligheid van de website wil waarborgen.
Akismet anti-spam

3. Health Check & Troubleshooting

Als je problemen hebt met jouw WordPress-website, kan het moeilijk zijn om de oorzaak te achterhalen. Dit is waar Health Check & Troubleshooting in beeld komt. Het is een gratis plugin die jouw website controleert op mogelijke problemen en fouten en suggesties biedt om deze op te lossen. Health Check & Troubleshooting kan jou helpen bij het oplossen van problemen met plug-ins en thema’s, databaseconnectiviteit en andere veelvoorkomende problemen. Het heeft ook een functie genaamd “Troubleshooting mode” waarmee jij tijdelijk alle plug-ins uitschakelt om te zien of er een conflict is tussen plug-ins en thema’s. Het is een handige tool voor elke WordPress-gebruiker die problemen heeft met zijn website en deze snel wil oplossen.
Health Check & Troubleshooting

4. LiteSpeed Cache

Een snelle website is van cruciaal belang voor gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie. LiteSpeed Cache is een gratis caching-plugin die jouw WordPress-website aanzienlijk kan versnellen. Het maakt gebruik van server-side caching om statische pagina’s en afbeeldingen op te slaan en deze snel te serveren aan de gebruiker. Dit vermindert de laadtijd van jouw website aanzienlijk en verbetert de prestaties. LiteSpeed Cache biedt ook geavanceerde functies zoals browsercache, database-optimalisatie, minificatie van CSS en JavaScript-bestanden, en lazy loading van afbeeldingen. Dit alles helpt om de laadtijd van jouw website nog verder te verminderen. Het is een must-have plugin voor elke website-eigenaar die een snellere website wil en een betere gebruikerservaring voor zijn bezoekers wil bieden.
LiteSpeed Cache for WordPress (LSCWP) is een alles-in-één plugin voor siteversnelling, met een exclusieve cache op serverniveau en een verzameling optimaliseringsfuncties.

5. Site Kit by Google

Site Kit by Google is een gratis plugin voor WordPress waarmee jij de prestaties van jouw website kunt volgen en analyseren met behulp van Google Analytics, Search Console, PageSpeed Insights en AdSense. Met Site Kit kun jij deze tools rechtstreeks vanuit jouw WordPress-dashboard gebruiken zonder in te loggen op elk afzonderlijk platform. Site Kit geeft ook inzicht in hoe gebruikers jouw website vinden via Google-zoekopdrachten en biedt suggesties voor zoekwoorden en inhoudsoptimalisatie. Het is een geweldige tool voor elke website-eigenaar die zijn prestaties op Google wil verbeteren en meer inzicht wil hebben in zijn website-statistieken.
Site Kit by Google – Analytics, Search Console, AdSense, Speed

6. Yoast Duplicate Post

Yoast Duplicate Post is een gratis plugin voor WordPress waarmee jij snel duplicaten van jouw pagina’s of berichten kunt maken. Het is een handige tool voor websites met veel pagina’s of berichten, omdat het veel tijd kan besparen bij het maken van nieuwe inhoud. Met Yoast Duplicate Post kun jij snel en gemakkelijk nieuwe versies van bestaande pagina’s of berichten maken en deze aanpassen aan jouw behoeften. Je kunt zelfs instellen welke delen van de inhoud moeten worden gekopieerd en welke niet. Het is een must-have plugin voor elke website-eigenaar die veel inhoud maakt en snel nieuwe pagina’s of berichten wil maken.
Yoast Duplicate Post is je nieuwe beste vriend Heb je ooit snel een kopie willen maken van een post in WordPress om aan wat wijzigingen te werken zonder het risico te lopen de gepubliceerde post te verpesten?

7. Yoast SEO

Yoast SEO is een populaire gratis plugin voor WordPress die jouw website helpt bij het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het geeft suggesties voor het optimaliseren van jouw inhoud voor zoekmachines, zoals het toevoegen van metadata, het optimaliseren van afbeeldingen en het verbeteren van de leesbaarheid. Yoast SEO biedt ook een analyse van jouw inhoud en geeft suggesties voor verbetering. Het geeft ook een voorbeeld van hoe jouw inhoud eruitziet op zoekmachines. Het is een must-have plugin voor elke website-eigenaar die zijn SEO-prestaties wil verbeteren en meer verkeer naar zijn website wil krijgen.